czytanka

Kuba Nowakowski

chochlą czy listkiem

mieszać w życiu

na bermudach czy pod kołdrą

schować się

 

mam cię głaskać czy nie głaskać

palcem określać

czy lawiną uszczęśliwić

 

za moim milczeniem

jest człowiek

popatrz

 

on wyciąga ramiona

 

 

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 14 grudnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wyciągnięte ramiona jakoś z krzyżem mi się skojarzyły. Podoba mi się właśnie taka interpretacja ostatniej strofy w kontekście końcówki.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kuba Nowakowski
    dobrze to odczytałaś

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    chochlą czy listkiem
    mieszać
    na bermudach pod kołdrą

    mam cię głaskać czy nie głaskać
    palcem określać
    lawiną

    za moim milczeniem
    jest człowiek

    wyciąga ramiona


    Za dużo "czy", jak dla mnie. Tak mało, a przegadane. Powyżej moje odczytanie.

    Uzdrawiam,
    J.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    czy jak czytanka. dla mnie czy jest ok. ucięte w momencie, kiedy jeszcze nie robi się uporczywym powtórzeniem. tekst bez bomby. ale chyba nie o bombę idzie. choć sytuacja konfliktowa. końcówka zaproponowana przez Jacka rzeczywiście uzdrawia.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    mnie też jakoś tych "czy" za dużo. dylematy, dylematy. za to zakończenie jest bardzo dobre.

    · Zgłoś · 14 lat