nagrobek(?)

Grzesiek z nick-ąd

bratu

 

jeśli to czytasz proszę wybacz

wiem że gdybanie ludzi drażni

ja już nie muszę nikim bywać

ani przemęczać wyobraźni

 

tutaj nie każą z wiarą czekać

nie ma miłości z nienawiści

jest tylko droga od człowieka

przez niesmiertelność do najbliższych

 

do ich pamięci i usmiechów

więc śmiej się pośród płaczu zniczy

bo wierz mi bracie że bez grzechu

nie można z życia się rozliczyć

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 15 grudnia 2009
anonim