Alicja

anhelus

bezbolesnym uniesieniem
zoperuję Twoje serce
przeniknę
będę w Tobie


słychać już tylko
lekkie rytmiczne uderzenia
bez kłucia
bez wyścigu z oddechem


ustały szmery


nasze myśli odbite w lustrze
skrywają paranoje
zimnymi dłońmi zabijają pożądanie


ile rozkoszy może chować się w obłędzie?

anhelus
anhelus
Wiersz · 20 grudnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    regularnie bardzo dobre teksty wrzucasz.

    · Zgłoś · 14 lat
  • piotr binkowski
    słaby raczej. brzmi jak zabawa kilkoma fajnie brzmiącymi i trochę wytartymi słowami (uniesienie, serce, rytmiczne, oddech, szmery, myśli, lustro, paranoje, zimne dłonie, pożądanie, rozkosz, obłęd). w dodatku początek i wszystko po nim pisane są dziwnym stylem, ni to barok, ni to współczesne.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anhelus
    tak kolego dziwnym stylem, moim stylem...mam nadzieje, że w trakcie szlifowania ten styl ulegnie znacznej poprawie..jednak zawsze to będzioe mój styl ni to..ni to... ;)
    dzięki za komentarze panowie

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    jeśli to ta Alicja, to pomysł operowania jej serca jest bardzo ciekawy. serca/głowy/duszy/psychiki. zmiany, jakie w dziewczynce wywołała podróż do krainy... poza tym..."będę w Tobie" intelektualne i fizyczne. nie wiem, czyj jest ten głos z zewnątrz - Królowej Kier, czy przeznaczenia ale dla szkoły psychoanalizy Freudowskiej podróż Alicji była podróżą w głąb łona. powrotem. także inicjacja. no i końcówka. można też po prostu ...że to o miłości:) dla mnie znak zapytania na końcu - jak rzadko - na właściwym miejscu.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    całkiem niezłe. "ile rozkoszy może chować się w obłędzie" - świetna myśl.

    · Zgłoś · 14 lat
  • saszka
    nie wiem dlaczego przeczytałam /dopowiedziałam sobie tak : usta szemrały "ustały szmery" :)
    moim zdaniem wiersz ma coś takiego, że zatrzymuje, jeszcze wrócę, żeby zbadać co to takiego :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Podoba mi się, jak większość Twoich.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anhelus
    dzięki... :)

    · Zgłoś · 14 lat