małe piosenki

Kasia Czyżewska

 

                             dobranoc Gabrielu

hiszpańskie ballady i hiszpańskie miasta
gdzie nigdy nie byłam urojone łąki
kobiety z przeszłości a jakby ze strachu
omijane łukiem - kościoły i wojny

hiszpańskie ballady i hiszpańskie buty
wszystkie nazbyt wąskie definicje smutku
zarzucane na szyje ramiona i stryczki
siłą budowane imperium - samotność


i śpiewam z czułością ale brzmi jak wina
moja szeptem piosenka w ciasnej skali lęku

i pisze do ciebie ale nie wysyłam
nie mieszczą się w listach pełne braku dźwięki

 

 


wiosna  2008

Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska
Wiersz · 20 grudnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    świetne.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    pięknie. a już "wszystkie nazbyt wąskie definicje smutku" to mnie zabiły.

    · Zgłoś · 14 lat
  • piotr binkowski
    ładnie miejscami, naprawdę, ale im bliżej końca tym wyższy ton i jeszcze rym na koniec. to mi psuje wrażenie. a szkoda.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    dzięki wam za odczucia. Piotrze - no cóż :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • saszka
    Kasiu, gdybym chciała wypisać tu fragmenty, które mnie zatrzymały musiałabym skopiować cały wiersz... według mnie jest genialny :) podpisuję się całą sobą pod tą gwiazdką :) gratuluję i pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anhelus
    nie wiem jak Ty to robisz..prezentujesz doskonałe wiersze. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    raczej spotkanie się wrażliwości anhelusie niż jakaś doskonałość;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anhelus
    a może romans wrażliwości z doskonałością...

    · Zgłoś · 14 lat