na skróty z listów do Piera

Grzesiek z nick-ąd

spieszę ci donieść że żyć trzeba

i nie od biedy nie do bani

ty się o wiersze możesz nie bać

a ja się muszę nmi mamić

 

jak kulawego noszę ślepy

tobie na górze bliżej nieba

więc się o pieniądz możesz nie bić

jakoś zarobię na łyk chleba

 

na kilka fajek może więcej

na czekoladę lub batona

ty coś napiszesz i jest szczęście

ja przecież jakoś noc pokonam

 

i chociaż śmierć się na nas jeży

pomiędzy żebra wtyka nocha

ty już nie musisz we mnie wierzyć

a ja cię ciągle mogę kochać

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 21 grudnia 2009
anonim
  • Justyna D. Barańska
    literówka w pierwszym wersie?!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    niestety tak:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    dobry tekst, wartościowy.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    podsumowanie każdej myśli - czujne i czułe. koniec zupełnie rozbraja.

    · Zgłoś · 14 lat
  • saszka
    " ty już nie musisz we mnie wierzyć
    a ja cię ciągle mogę kochać" świetne !
    Z reguły nie lubię wierszy rymowanych, ale zaglądając tutaj czuję, że są wyjątki :))

    · Zgłoś · 14 lat