gwiazda wigilijna bez cycków
stwierdziła że będzie świecić
dla zielonych w innym układzie
społecznym trójka nieszczęść
bo para to tak pedalsko
kacper baltazar i ten na m jak kalafior
pomimo przeszkód odnaleźli dla siebie
odpowiednią figurę geometryczną
teraz szybko tworzą ją w choinkach prawdziwi artyści
sztuki pozbawiania igieł
*
chodzi o to żeby wszystko opanować
do perfekcji
jak karp który urządza co rok masowe harakiri
jak święty mikołaj który co noc wkrada się do łóżek
małych dziewczynek
aby dowiedzieć się która była naprawdę
niegrzeczna
a żeby było ciekawie dodam, że mnie się melchior też zawsze z kalafiorem tentegesił.
bajeczka dla cyników, mocne.
(...)"odpowiednią figurę geometryczną
teraz szybko tworzą ją w choinkach prawdziwi artyści
sztuki pozbawiania igieł" - tworzą ją w choinkach - nie do końca rozumiem?