Literatura

po-życzony II (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

"im bardziej przyjaźnie są poufałe,

tym bardziej narażone na rozbicie"

G.Greene

w natłoku nieprzybyłych życzeń

co ma być ze mną lub beze mnie

wyplutych marzeń nie policzę

więc stać mnie tylko na wzajemnie

 

najwyższym prawem brać co dają

a vice versa za margines

sedno jest w tym że wciąż czekając

naprawdę wiesz że jeszcze żyjesz

 

że jeszcze gdzieś ktoś tobie ciszą

nadziei daje pełne ręce

bo przecież ci co chcą to słyszą

a reszta?

resztę rozrzuci się na szczęście

 

***

zmysły zakwitły mi na święta

więc w akapicie sobie myślę

lepiej bez słowa zapamiętać

niźli zapomnieć w długim liście


dobry 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 25 grudnia 2009, 15:54
* (ż) przyjaźnie (w cytacie)
Kliner Ka.
Kliner Ka. 25 grudnia 2009, 17:15
świetny tekst.
oli 25 grudnia 2009, 21:23
'' sedno jest w tym że wciąż czekając
naprawdę wiesz że jeszcze żyjesz'' - dziękuję za to. Niby oczywistość, ale jednak dziękuję. Wcześniej nie myślałam w ten sposób.
Bardzo mi się podoba. Lubię taki styl.
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 27 grudnia 2009, 22:25
A utrafiłeś...
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 28 grudnia 2009, 12:52
w samo serce smutku
przysłano: 25 grudnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca