tak.tyka.nie

Anna Nawrocka

 tak.tyka.nie



myślę że powinnam zmieścić się za drzwiczkami drewnianej budki,
kiedy tylko ugryzę czas, a kukułka cmokając pójdzie na piwo.
między jednym a drugim zawahaniem –wyczuwając moment
bezruchu - zaskrzypię.

technicznie składam się z tyknięć. w prawo i lewo, 
kurczowo wczepiona w metalową szyszkę. jakkolwiek tyka.
tak? nie - nie - tak - tak. tyka. nie
składam się z oczekiwań. czasem wydaje się, że jestem czasem.
czasem nie jestem. chudnę z księżycem.
kukułki śpią w zegarach. mieszczę w bezruchu.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 9 głosów
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka
Wiersz · 29 grudnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    tytuł zatrzymał rzeczywiście:) tekst naprawdę bardzo dobry:) pozdrawiam

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Anna Nawrocka
    a Grześ, ciekawe. do kiedy nie zwróciłeś uwagi - nie przeszkadzało :)
    wiesz, że się obejdzie bez?
    dzięki za pomoc!

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Tytuł jest cudowny. Zawiesiłam się na nim na jakiś czas i czytałam go sobie na różne sposoby.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Kasia     Czyżewska
    ciekawe zabiegi - dynamika tekstu. przerzutnie. dwa różne symbole pauzy zastosowane celowo? z wizualnego punktu widzenia chyba bym ujednoliciła. sam pomysł interesujący. z perspektywy kobiety.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    a jakby tak dyndam i zwisam wywalić na amen?
    mnie się podoba:)

    · Zgłoś · 14 lat temu