możebny

Grzesiek z nick-ąd

a może by tak już zwariować
nie czekać aż nadejdzie jesień
ta ladacznica siwogłowa
co umie tylko myślą grzeszyć

i krzyża chwyta się jak brzytwy
z wiarą w ostatnie wybaczanie
i wnuki klepie i modlitwy
a ty to widząc nie grzmisz panie

co więcej ponoć ci po myśli
to ludzkie zawracanie w głowie
bo mało znaczy kim byliśmy
ważne że ma za swoje człowiek

więc może by tak już oszaleć
nie czekać aż przypłynie arka
bo może nie przypłynie wcale
a bóg jak człowiek może wariat

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 30 grudnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nic nie powiem.

    · Zgłoś · 14 lat
  • estel
    Zaraz będzie maj.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    jeszcze jest:P

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    dlaczego ja Ciebie wcześniej nie czytałem?:D przecież to jest genialny tekst, w Nowym Roku obiecuje poprawę:)) Jesteś na mojej liście, :D poczytam sobie jeszcze:)) pozdrawiam!:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    ja tam juz dawno zwariowalam. świetne.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nauczę się tego wiersza na pamięć!

    · Zgłoś · 14 lat