Skojarzenia

Szczygi

 

 

Skrzypiący śnieg pod nogami -

Lepki oddech metalicznymi płucami

 

Pierwsza gwiazdka na niebie –

Kolejną noc spędzę bez ciebie

 

Siarczysty mróz oblegający ciało –

Na dnie butelki jeszcze coś zostało

 

Ciepło wlewające się do środka –

Ostatni papieros i kropka.

 

Nie, jeszcze coś…

Nie lubię już Świąt!

 

Oceń ten tekst
Szczygi
Szczygi
Wiersz · 30 grudnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    kojarzy mi się to z piosenką młodej, polskiej alternatywnej kapelki Suchy Chleb dla Konia ''Przyszły święta''. :)


    Ja też nie lubię. ;]

    · Zgłoś · 14 lat temu