a przecież mogłem być człowiekiem
bogatym nawet diabeł sprzyja
na szczęście krzyczeć a nie czekać
aż coś z pańskiego kapnie ryja
gdybym potrafił tylko wierzyć
że można błędów nie pamiętać
nie czuć że śmierć się na nas jeży
od dnia narodzin aż po cmentarz
przyszedł rozliczeń czas więc chyba
warto się podnieść i iść dalej
i nienagannie sobą bywać
by czasem z wiedzy nie oszaleć
z teczką wszak łatwiej niźli w teczce
pisać historię nie na temat
ja już tam byłem gdzie jesteście
a będę tam gdzie ich już nie ma
klub półsłodkiego szampana z cyklu pytania tętnicze
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
2 stycznia 2010
-
Anonimowy UżytkownikNic dodać, nic ująć.
-
Anonimowy Użytkowniknie czuć że śmierć się W nas jeży (rytm_)
-
Grzesiek z nick-ądniestety wedle licznika 9 zgłosek jest w rytmie
-
Dominika CiechanowiczWyborne. Od tytułu po ostatni wers.
-
Anonimowy Użytkownikdwie ostatnie strofy CELUJĄCE.Pozdrawiam
-
Grzesiek z nick-ądciekawe kto znalazł pytanie tętnicze?
-
Anonimowy UżytkownikNie wiem, które to pytanie tętnicze, bo u Ciebie to pewnie bardziej zawiła sprawa. :) Stawiam na: "chyba warto się podnieść i iść dalej?", ale to bardziej dla samej siebie, że warto. Pozdrawiam.
-
Grzesiek z nick-ądwe wszystkich pytanie mieści się w tym samym miejscu( na początku kaj strofy jedno słowo) i ściśle związane z tytułem:) co w pewnym stopniu determinuje pierwsze wersy
-
Anonimowy UżytkownikAha, kombinowałam w tym kierunku... ale przekombinowałam... :) dzięki za podpowiedź. Słowo 'tętnicze' zwiodło na manowce... "a gdybym był młotkowym"...
-
Dominika Ciechanowiczha! a toś wymóżdżył!