Literatura

Fraze'o logika (wiersz)

annabell123

stringi w szóstki, proch - scena i dziewiąte wrota.
       Wolf  Köhler  


głos,
jestem naprzeciw.
ciągniesz, brzmienie, wzrastam,
przy kolejnych taktach łamią się oktawy

śpiewne przechodzenie, pomruk wibrujący
do wyżej, gdzie piersiom brakuje oddechu.
główna przegrana, bingo! - struny sztywniejące,
tak subtelnie wrosły w końce palców;

chłonę.

(fałsz po pierwszych nutach  jeszcze lekko boli.)
drgania w miejscach styku poszły rezonansem
po krawędzi zmysłów i dalej, na całość.
zachłannie i wzajemne zabijamy lęki.

dźwięk jest we mnie, w tobie.
długo. nie przestawaj.
echo jeszcze

grało

 


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kliner Ka.
Kliner Ka. 13 stycznia 2010, 00:41
Podoba się.
oli 13 stycznia 2010, 02:12
Chyba nie do końca łapię dziś ten tekst, więc wrócę jeszcze, bo ewidentnie coś w nim jest.
Następnym razem napiszę więcej, pozdrawiam. :)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 14 stycznia 2010, 00:41
To-jest-to. Ni mniej, ni więcej. Drapieżnie, na wskroś lirycznie i zachowawszy dobry smak.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 20 stycznia 2010, 12:00
Zacna wersyfikacja:)
Jest w tym wierszu melodia, która się potęguje. Czytając można usłyszeć muzykę.
Gratuluję Ci tego tekstu.
przysłano: 12 stycznia 2010 (historia)

Inne teksty autora

Mokradła mokradła
annabell123
Za kresy
annabell123
Sklon
annabell123
Przeciwbólowość
annabell123
Kolebka z mamuną
annabell123
NIEDOPATRZONA
annabell123
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca