w pokoju z cyklu dzień motyla

Grzesiek z nick-ąd

a przecież wszystko powinno być

inaczej syn państwa Hitlerów mógł

wyleczyć kompleksy  lub zachorować

na szkarlatynę z powikłaniami

i w  szpitalu specjalnej troskliwości 

poddawać czwarty listek

na koniczynie

 

przede wszystkim było by nas więcej

trochę innych i całkiem gdzie indziej

padałyby wióry firmy i banki

pamięci tylko dla Polaków spisanej

alfabetem w  kreski i kropki

na  zakończenie

 

gdzieś pod Poznaniem albo nawet nie

ze strony ojca przecież niekoniecznie

takiego mnie  nie było by aż tyle

nie pisałbym o tym jak bardzo

trzeba brać co dają i dziękować

za nie byle jaką  bo własną

historię

 

 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 14 stycznia 2010
anonim
  • Tomasz Smogór
    gdzieniegdzie są większe odstępy. gdzieniegdzie tekst mi nie płynie np

    ,,a przecież wszystko powinno być
    inaczej syn państwa Hitlerów mógł''

    tu widziałbym takie co by było gdyby:

    a przecież wszystko mogło potoczyć się inaczej
    syn państwa Hitlerów...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Ir
    Dla mnie super !

    · Zgłoś · 14 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    panieTomaszu pierwszy wers ma dla mnie ogromne znaczenie sam w sobie... inaczej nie widzę tego pisania:(

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    tak jak jest też jest dobrze, tylko trzeba się przyzwyczaić. a odstępy chyba jako pauzy...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    w moim edytorze odstępy jak najbardziej normalne więc pewnie wywrota coś znowu wywraca:(

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    natomiast u mnie to się wyświetla tak. kreska to podwójny odstęp.

    1
    kompleksy - lub
    w - szpitalu
    2
    w - kreski
    na - zakończenie
    3
    mnie - nie
    jaką - bo

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    "Toż to mały Adolfek, syn państwa Hitlerów!" - tak mi się skojarzyło.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Paweł Lewandowski
    bardzo dobry temat i dobrze ubrany w słowa:D

    · Zgłoś · 14 lat
  • estel
    Czytałeś może Grześ "Przypadek Adolfa H.?"
    Szpital dobrej troskliwości! O ironio. No tak, historia zafundowała nam darmowy system potłuczonych naczyń połączonych. Ale ile z tego poezji!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    właśnie Estello i tu wracamy do wersu pierwszego samego w sobie mottem

    · Zgłoś · 14 lat