Mięcho

guwno

 


Mam znajomych, których nie zjadłem.
Z różnych powodów, niektórzy
okazali się waleczni, inni zwyczajnie
odpychający. Wielu zmarynowało się
jeszcze przed oporządzeniem, kilku obrosło
w piórka i zaczęło śmiesznie gdakać -
pięknie podani, z szerokim zastępem przystawek;
przyprawieni o dreszcze nowymi smaczkami.
Jedni dojrzeli, drudzy opadli bezowocnie,
wydziobani przez wrony.

Teraz wszyscy wracają, ramię w ramię,
udko w udko.
Na tacy.

guwno
guwno
Wiersz · 15 stycznia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Niezły, ciekawie napisany tekst.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dobre!

    · Zgłoś · 14 lat
  • estel
    Stary, prawda? Stary, ale nie starty. Udko w udko to strzał w dziesiątkę.

    · Zgłoś · 14 lat
  • guwno
    Stary, ale jary! ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    dobrze, że lista przemian skończyła się na obrośnięciu w piórka. dla mnie powrót do figury - jedni... - niepotrzebny. może inna forma tej treści. pointa rzeczywiście w 10. sam pomysł bardzo ciekawy.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    A to dobre. Świetny koncept.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tommy Gun
    Dobre w ryj! Trafia!!!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Wiktoria sloka
    Kurczak jest dobry

    · Zgłoś · 7 lat