Literatura

Wieczność (wiersz)

Wioletta.Markowska

 

Ile dałabym za to,aby uchwycić te chwile,które odlatują szybko jak brwne motyle.Złapałabym je w klatkę,aby jescze przez nią popatrzeć.jak tańczą swoim magicznym tańcem.Nasycone kolorem ,pełnią swej światłości,niepowtażalnym pięknem co w ich duszach gości.Lekkością swego ciała kołyszą się na wietrze,unoszą sie powoli tak jakby bezpiecznie.Nie wiedząc gdzie poniesie je wiatr z ufnością podążają gdzie kończy się świat.Ich skrzydła anielską przybrały wnet postać,aby było łatwiej się im przedostać,do świata wiecznościi,do miejsca miłości,do świątyni życia,gdzie nie ma bólu i łez do ukrycia.Wieczne szczęście i radość zasiana jest wszędze,plon ich po trzykroć zebrany będzie.Czas stanie w miejscu i przez wszystkie chwile zatańczymy na wietrze jak barwne motyle.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 17 stycznia 2010, 17:40
o jeju. nie chcę wywoływać wilka z lasu ale ktoś chyba pojedzie
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 17 stycznia 2010, 20:04
rany. ile błędów.
Kliner Ka.
Kliner Ka. 18 stycznia 2010, 02:18
hmm...
Jaqint
Jaqint 18 stycznia 2010, 16:26
dałabym
za to aby uchwycić

chwile odlatują
motyle
złapałabym by popatrzeć
kolorem
pełnią co gości ciała

kołyszą się bezpiecznie
miejsca
do ukrycia

plon po trzykroć zebrany
będzie


W zasadzie, to rozparcelowałem go na amen, ale należało jakoś zacząć. Ludzie nie lubią ingerencji, ale ten tekst się niewątpliwie o nią upraszał. Zacznij od krótszych tekstów, buduj konstrukcje z klocków, które wydaja się do siebie nie pasować, bo w tej chwili mamy do czynienia z powtarzalnością i przepełnieniem. Zapomnij o skrzydłach i innych duperelach, a motyle zostaw mnie, bo tak się składa, że jestem w posiadaniu - że tak powiem - patentu. :)

Byle do następnych i byle do przodu.

J.
Jaqint
Jaqint 18 stycznia 2010, 16:27
I jeszcze jedno. Tytuł skróciłbym do: OŚĆ
przysłano: 17 stycznia 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca