„Sztuka jest niezbędna.
Gdybym tylko wiedział do czego.”
A.Malraux
Jaki do życia miewać temat
Kiedy o wszystkim myślę nic to
Poezja jest i już jej nie ma
Wycięta z ludzi tępą brzytwą
I zagłaskana lekką ręką
Jak trop na śniegu po jeleniach
Którym kolana wtedy miękną
Kiedy przychodzi rogi zmieniać
Po zeszłorocznym rykowisku
Została pamięć i cielęta
I pies co nosił zemstę w pysku
Żeby o szczęściu nie pamiętać
Za jaki temat życie kupić
Kiedy daleko znaczy blisko
I vice versa mi do ludzi
I to już chyba było wszystko
eviva l'arte czyli miejsce na brak tytułu
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
21 stycznia 2010
"po jeleniach
Którym kolana wtedy miękną
Kiedy przychodzi rogi zmieniać
Po zeszłorocznym rykowisku
Została pamięć i cielęta"
A potem: o, rany! No, rany...
Los Poety... Ot, życie - sztuka sama w sobie. Pozdrawiam.