Z Nowym Rokiem nastał mroźny styczeń
Nowy to niby lepszy, piękniejszy
Ten to będzie dopiero
Takiego to jeszcze nie było
Nowy początek
No ładnie
Jaki początek skoro lat tyle?
A wcześniej to niby co było?
Przecież trzysta sześćdziesiąt pięć dni temu też był Nowy Rok
No i co z tamtym Nowym?
Przespałaś?
Był i przeszedł obok
W mgnieniu oka przestałaś o nim myśleć
Bo cieszysz się Nowym
Jak kochankiem ale tylko dziś
Bo jak już będzie z tobą jutro i za miesiąc
To poczekasz
Aż pójdzie
Bo Nowy to będzie dopiero