Anioły są jak ludzie.
Czują, potrafią kochać,
zawsze dążą do celu.
Ale anioły nie grzęszą nie klną,
nie gardzą, nie przezywają;
Kierują się sercem i sumieniem,
a człowiek?
Często niezastanawia się.
Zabija by pomścić, wypełnić pustkę
.Niszczy, rzeczy i życie zarówno swoje, jak i własne.
Lecz Bóg dał człowiekowi wolną wolę i człowiek sam wybiera,
niestety częściej to co złe.
Może człowiek jest bardziej do szatana,
kóry wodzi nas ludzi za nos jak dzieci.
Nie bo człowiek POTRAFI PRZEZWYCIĘŻYĆ GRZECH I POKUSĘ,
musi tylko zaufać Bogu i być silnym
Skrzydła i nawet istnienie,
Ja jednak wierzę wam,
Wysłańcy.” Czesław Miłosz
wolę skrzydlatych w innych wersjach. tu poezji nie wyczuwam, raczej krzyk z ambony.