(Kasieńce)
gdy masz oczy
koloru absyntu koloru
szaleństwa
wczorajszego lub łez
gdy jesteś dla
wiedeńskiego walca
dłoni mych parkietem
gdy nie znamy
już
dworców lotnisk
gdy nie budzi grozy
słowo paszport
dziecko
wtedy jest jutro
dobranoc
Jeszcze sobie pomyślę, nie?
Migawki, migawki. Coś w tych migawkach jednak zatrzymuje.
Więc jednak w słowach przyszłość? Paszport, dziecko. Z tego będzie jutro?
Przemyślałam. Tu jest jakiś podskórny smutek
Powodzenia.
... po nocy - jak najmilej.