bierz

Aminta Borkowski

nie masz kota więc masz plusa
gdybyś jeszcze tyle z oknem nie rozmawiał
i rąk nad tamtym życiem nie załamywał
a kolacje ze mną jadał
zamiast w towarzystwie autobiograficznych
wątków i wąteczków
miałabym cię całego

kiedy cię wczoraj różem i różą malowałam
raz tylko
uśmiechnąłeś się jak złoty medalista
w oczach dziecka zabłysło to
na co wciąż czekasz smutny paralityku

ja
to
mam
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 10 głosów
Aminta Borkowski
Aminta Borkowski
Wiersz · 25 stycznia 2010
anonim