Erotyk

Jan Stanisław KICZOR


Erotyk

To nic zdrożnego przecież nie jest,
Gdy cię obudzi w nocy dotyk,
Jakieś muśnięcie, jakiś szelest,
Ciału przybliży chęć pieszczoty.

Nic nie ma złego w przytuleniu,
Niby niechcący, w czas przedświtu,
Gdy jeszcze w nocnym tkwisz zamgleniu
Wciąż jakby pełna niedosytów.

Przez cały półmrok wyobraźni,
Gdy sen się wcale nie chce spłoszyć,
W odwzajemnieniach tkwisz przyjaźnie,
W pośrodku ciszy i rozkoszy.

Trwa senna szarość w swoich cieniach
I świt się jakby onieśmielił,
Jakby słał jakieś zapewnienia,
Że nas ominie w tej pościeli.

Jan Stanisław KICZOR
Jan Stanisław KICZOR
Wiersz · 26 stycznia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Przyjemnie się to czyta. :) Czekam na kolejne. ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    ,,nocy dotyk'', ,,rytm pieszczoty'', ,,oddechu ciszy''... itp :-/

    jednym słowem - niezadowalająco

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    "W odwzajemnieniach tkwisz przyjaźnie" - i wiele dobrych miejsc.

    · Zgłoś · 14 lat