twist

Anna Nawrocka

 

twist

 

w taki mróz gnijesz wolniej. patrzę na świat

przez pryzmat szkła.  półkę niżej pleśnieją

ogórki. na baczność.

ordnung muss sein!

 

na etykiecie data przydatności do spożycia.

pożycia. przeżycia. tfu!

 

jasny gwint. pasowaliśmy  do siebie

na ćwierć obrotu w prawo.

hermetycznie.

 

 

28.01.2010

Anna Nawrocka
Anna Nawrocka
Wiersz · 28 stycznia 2010
anonim
  • Justyna D. Barańska
    ciekawa ta myśl, ale podoba mi się dopiero od jasnego gwintu ;) bo wcześniej to odnoszę wrażenie takiego pitu-pitu, to znaczy plątania się w obrazach. a może właśnie dlatego ostatni trzywers tak mocno siadł.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Anna Nawrocka
    obraz jest (subiektywnie) spójny. dwie trzecie pierwszego i trzy ostatnie były na początku.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    widzę, że jest spójny, ale interesownością nie dorównuje końcówce (subiektywnie)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    ciekawy pomysł i zgrabnie ujęty.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    :))

    · Zgłoś · 14 lat