bezsenność

Raoul Duke

to jest jak martwy ciąg
bieg na kilometr
cała moja bezsenność -
wystarczy przegapić moment zwątpienia
by ciągnąć dalej paranoiczne jestestwo

za horyzonty krzaczastych polan
z wyrastającymi płotkami
w biegu tracę ducha
senność zabiera cokolwiek

noc ofiarowuje mi dodatkowe godziny
six extra hours
nie tracę myśli
nawet życia nie porzucam

bezsenność daje do myślenia
stwarza inspiracje
otula kocem wyobrażeń
w końcu przysparza psychodelicznych doznań

aby nadać życiu kolorów

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Raoul Duke
Raoul Duke
Wiersz · 3 lutego 2010
anonim
  • Figa
    za dużo tej bezsenności, wystarczy, że jest w tytule. :)
    ale podoba mi się, zwłaszcza puenta. pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Znowu będę się mądrzyć, bo taką mam funkcję, sorry:)
    Na Twoim miejscu unikałabym powtarzania słowa "bezsenność", bo skoro taki jest tytuł, to wiadomo o co chodzi.
    "bezsenność daje do myślenia" i dwa następne wersy są dość mało odkrywcze i niezbyt zgrabnie ujęte.
    Całość ma sens. Bezsenność jako bieg. Czuć w tym wierszu zmęczenie.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    KOLOR.nawet CZ.-B. cha to JUŻ dwa KOLORY .pozdrafki

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ocenianie ocenianiem (blee), ale... tekst mocny i prawdziwy, a i jakbym czegoś takiego już doświadczył. Mleko z miodem już proponowałem? ;-)

    · Zgłoś · 14 lat temu