Deszcz na Poniedziałek

[RainMaker]

Napęczniałe deszczem niebo
Jest jak dziewczyna
Niepewna swojego kochanka...

W pewnym momencie
Wybucha płaczem

Nie płacz deszczu
Nie płacz dziewczyno
Nic nie jest warte łez

No chyba, że sam deszcz
Majowy i ciepły deszcz

Biorę w dłonie chmury
Biorę w dłonie twarz dziewczyny
Po włosach głaszczę

Uspokój się moja mała
Daj rozbłysnąć słońcu

Pocałunek jak muśnięcie wiatru
Rozjaśnia niebo
Rozjaśnia twarz dziewczyny

Już dobrze moje kochanie
Chodź, napijemy się melisy


15.05.2000
[RainMaker]
[RainMaker]
Wiersz · 12 stycznia 2001
anonim