uśpieni jak wiosenne muchy
zmartwychwstaliśmy na rzecz tłustych kwiatów
śmierdzących kwiatów
potrafimy wylewać łzy
za postarzałe dłonie suche jak grzech
i jeszcze
obiecywano nam wiele
zanim nauczyliśmy się mówić
znieśli wolność słowa
co zostało poza świadomością śmierci
własnym organizmem
poza wiecznością
znieśli wolność słowa
bdb.pozdr.
reszta do przepracowania, przewartościowania i nie pasuje mi tutaj,
ale wszyscy próbujemy
wydaje się poprawić tą zwykłość.
chociaż gdyby usunąć postarzałe dłonie, byłoby ciekawiej?