skuteczność zerowania

Grzesiek z nick-ąd

"kto twierdzi że rozumie
tylko poezję lub tylko prozę
nie jest w stanie zrozumieć
niczego do końca"



niewątpliwie było na początku
i będzie po zakończeniu
tego niby wiersza
tego niby autora
tego mało ważnego świata

w odróżnieniu od prawdy
jednogłośnie skazanej na bywanie
pomiędzy ludźmi i słowami
zawsze leży pośrodku
jak cisza przed nadsłowiem
i po niedomówieniu

gdy wypowiada się przed
tolerancją i fantazją
warto wiedzieć dla kogo
i właściwie dlaczego
tak łatwo dzielić ludzi
czas i wspomnienia mimo
aksjomatycznej niepodzielności
przez początek i koniec w jednym
okrążeniu ołówka

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 7 lutego 2010
anonim