Literatura

Twoja sama swoja (wiersz)

Aminta Borkowski

mam na boku twój odustny podpis

odebrany od nich przez wieczorne proszę

na głowie mrówki krowią mrew w żyłach

a może jest odwrotnie


bo to ja cię wysłałam pod adres

zbyt daleki by tęsknić


biorę w usta horyzont ostry

krew przełykam już nie moją

odkąd we mnie poległeś


a może to jeszcze nie wiosna

skoro zawiałeś i pod ścianę zamiotłeś

osadzając na brzuchu marznący brak

palców

pięści nie odtajałych


dobry 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Rita 8 lutego 2010, 13:24
Przemawiają do mnie i zostają we mnie Twoje wiersze Anito.Bardzo i na długo.
Pozdrawiam:)
oli 8 lutego 2010, 13:56
''bo to ja cię wysłałam pod adres
zbyt daleki by tęsknić


biorę w usta horyzont ostry
krew przełykam już nie moją
odkąd we mnie poległeś


a może to jeszcze nie wiosna
skoro zawiałeś i pod ścianę zamiotłeś
osadzając na brzuchu marznący brak
palców
pięści nie odtajałych'' - z tym się utożsamiam.
Zapamiętam. Na pewno. :)
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 8 lutego 2010, 21:52
Tak, a do mnie przemawia: "mam na boku twój odustny podpis" i za cholerę nie wiem, czemu...
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 8 lutego 2010, 23:35
podpis, którego nie było.... też taki mam
estel
estel 9 lutego 2010, 15:57
"mrówki krowią mrew" - przekornie. :)
Kobiecy ładunek wybuchowy ten wiersz zawiera. Trzyma na odległość, żeby czasem nie wysadziło. Przypadkowo oczywiście, bo peelka choć dobrze wie, czego chce, może zrobić zupełnie niekontrolowany ruch i ... No i bum.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 10 lutego 2010, 09:18
mrew? roszady z literami? nie rozumiem...
Aminta Borkowski
Aminta Borkowski 10 lutego 2010, 12:26
A Ty, Kasiu, nie czułaś nigdy jak Ci krowieje mrew w żyłach.... niesamowite uczucie, dużo bardziej przejmujące od zwykłego mrowienia... :)
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 10 lutego 2010, 12:28
:) a jednak roszady:) mnie się robi tsunami i dostaję krepujących wypieków;D
anastazja
anastazja 21 lutego 2010, 18:08
Dawno nie byłam u Ciebie, a tu takiiiiiie cudo! Gratuluję.
Marzena
Marzena 5 kwietnia 2010, 21:36
Błyskotliwe zestawienia słów!
przysłano: 7 lutego 2010 (historia)

Inne teksty autora

dawno
Aminta Borkowski
tylko z linkiem
Aminta Borkowski
list piąty
Aminta Borkowski
chodź
Aminta Borkowski
głodna
Aminta Borkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca