Literatura

Amuzycza kurtyzana (wiersz)

Raoul Duke

Z jednej strony byłem sobą,
z drugiej zaś nie sobą...
Jak paliłem czy jak piłem?
Byłem sobą, mówisz:
Kiedy spałem z Tobą.

Dziś już z innym pijesz, palisz,
a ze mną nie zapalisz.
Ja wręczyłem Tobie zdjęcie,
gdy odwalaliśmy przed fotografem pląsy.
Dziś na zdjęciu Twoim - mam wąsy.

Ja niczego już nie powiem Ci

Gdybyś nawet łzy roniła,
prosiła i podliła
się nic
nie powiem Ci

Teraz nie wiem kto już za mną stoi -
boję się, że Ty nie stoisz,
że zaśpiewasz bez melodii mnie!
Jednak wiem kiedy będę sobą,
gdy ostatnie swe wypowiem słowo:

Ja niczego już nie powiem Ci...



Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 20 lutego 2010, 22:17
Ja w tego autora bardzo wierzę i dlatego ten tekst postaram sie wymazać z pamięci.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 21 lutego 2010, 14:38
a teraz z tych emocji wiersz.
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 24 lutego 2010, 23:38
coś jak piosenka hiphopowa
przysłano: 20 lutego 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca