niechciane fotografie fortuny

Raoul Duke

 

jednak patrzę na wykresy
przez ramię widzę trzepot motyli
nie ma miłości
pod skrzydełkami dziś
kapie z rynien łzami

fotografiami

pozujemy do ulotek reklamowych
kąt padania światła
zmazuje twarze i dłonie
trzymamy w kieszeniach
papierosy palimy

od niechcenia

smakujemy powiewy wiatru
miotającego warto ości po kątach
głowy prze przewodniczącego
kata naszego stwarzającego
pozory gęste od skrzyżowanych rąk

fortuny
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Raoul Duke
Raoul Duke
Wiersz · 24 lutego 2010
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    Niezłe. Zatrzymuje i każe pomyśleć. O życiu na pozór, do zdjęcia, na pół gwizdka. Pisałam już, że podoba mi się Twoje spojrzenie na świat? Jak nie pisałam, to niniejszym piszę: podoba mi się Twoje spojrzenie na świat. A jak pisałam, to wybacz, że się powtarzam:)

    Trochę wybija ten rym łzami/ fotografiami.

    "pozory gęste od skrzyżowanych rąk" - świetne

    · Zgłoś · 14 lat temu