Literatura

niechciane fotografie fortuny (wiersz)

Raoul Duke

 

jednak patrzę na wykresy
przez ramię widzę trzepot motyli
nie ma miłości
pod skrzydełkami dziś
kapie z rynien łzami

fotografiami

pozujemy do ulotek reklamowych
kąt padania światła
zmazuje twarze i dłonie
trzymamy w kieszeniach
papierosy palimy

od niechcenia

smakujemy powiewy wiatru
miotającego warto ości po kątach
głowy prze przewodniczącego
kata naszego stwarzającego
pozory gęste od skrzyżowanych rąk

fortuny

słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 27 lutego 2010, 17:16
Niezłe. Zatrzymuje i każe pomyśleć. O życiu na pozór, do zdjęcia, na pół gwizdka. Pisałam już, że podoba mi się Twoje spojrzenie na świat? Jak nie pisałam, to niniejszym piszę: podoba mi się Twoje spojrzenie na świat. A jak pisałam, to wybacz, że się powtarzam:)

Trochę wybija ten rym łzami/ fotografiami.

"pozory gęste od skrzyżowanych rąk" - świetne
przysłano: 24 lutego 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca