często zastanawiam się
dlaczego wszyscy
nie posiwieliśmy
pijani barbarzyńcy języka
w aktach sprawy napiszą
n i e p o c z y t a l n y
każdemu z osobna
żeby poczuł się wyjątkowo
przecież przez bramkę klucznika
przejdziemy pojedynczo
saksofon bez pijaka z Miodowej
wódka bez chęci światowej sławy chirurga
nawet Stalin bez Szymborskiej
żyjemy w miastach czterdziestu czołgów
i kościoła
synowie i córy Buzygesa!
my kolekcjonerzy duszonych bioder!
my roztropnie pomazane szminkami!
tak oto
ugina się świat
krzyża
na cherlawych barkach
dlaczego wszyscy
nie posiwieliśmy'' - ja też. ;]
Ostatnio na Wywrocie ''moda'' na dziwne [niekonwencjonalne] tytuły, które niełatwo rozgryźć. ;)
Dominiko: ano:)
Tomku: Od kiedy encyklopedia jest wykładnikiem wiedzy?:) Jest co najwyżej wykładnikiem faktów:)