cały wiersz o półprawdach

Grzesiek z nick-ąd

to będzie zwykły wiersz o niczym
na prośbę tego co jest we mnie
jak można z nikim się nie liczyć
albo się liczyć nadaremnie

może o wróblach bo tak prościej
zbić sobie trumnę z pantałyku
przecież w nich tyle jest miłości
ile tańczenia na śmietniku

ile trzepotu szarych skrzydeł
by szczęście między bajki zamieść
zobaczyć tak żeby nie widzieć
ile nas życia w życiu kłamie

i nie dla żartu nie dla grzechu
lecz żeby cieszyć się na pamięć
bo tyle w ludziach jest uśmiechu
ile im będzie wydrapane

to miał być zwykły wiersz o niczym
a wyszło nic o wielkich rzeczach
więc można z sobą się nie liczyć
tak żeby innym nie zaprzeczać

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 3 marca 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ave! ukłony za wiersz powyższy Waści posyłam.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ... tak żeby innym nie zaprzeczać
    CELUJĄCO napisane.Pozdrafki dla Twórcy

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    Nie wyłamię się- wyśmienity. Nie może być inaczej Grzesiu.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Będę oryginalna i powiem: wyśmienity! ;)
    Nie może być inaczej, nie może.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    No, urocze. W pamięci na zawsze nie zostanie, rewolucji nie zrobi. Ale przyjemne.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "i nie dla żartu nie dla grzechu
    lecz żeby cieszyć się na pamięć
    bo tyle w ludziach jest uśmiechu
    ile im będzie wydrapane"

    wystarczy, że Autor zapadł już w pamięć......................jako mistrz obserwacji, rytmu i Rymu..................trzeba by mieć łeb wielkości Batorego, aby spamiętać cienie Pióra Gregora.................a rewolucją On jest sam dla siebie...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Paweł Lewandowski
    przeciętniak. Stać cię na lepsze.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    no i dobrze, że gwiazda :))

    · Zgłoś · 14 lat
  • ew
    ano, stać Cię na lepsze, fakt..

    · Zgłoś · 14 lat
  • born
    '...krytyk i eunuch są z jednej parafii
    obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi..."
    rytm, rym, myśl, słowa...
    Formalnie mógłbyś popracować nad jedną ze strof - ale po co.
    Do podręcznika!!

    · Zgłoś · 14 lat