Kariery budowa

Tommy Gun

Kto ma szkołę, ten ma lżej
Duo-wers mądrości
Co rozdaje wszak w Ju Kej
Multum rozciągłości

Edukację zwieńczył mą
Stopień em- gie-era
Tak posadę miałem cną
Wprost – magazyniera

Rwał mnie możliwości smak
Wcale się nie chwalę
W Anglii ja nie byłem wszak
Chyba tylko drwalem

Wiedza, to potęgi klucz
W wiedzy, zatem domu
Kluczu żwawy hardo ucz!
…pod postacią łomu

Fiksuj hindże, skerting mierz
Plasterbord
y tniemy
Lejber, pejnter, plastrarz też
Anglię budujemy!

Gdy się uśmiech skurczy już
Posady lokatą
Trudno wtedy… ale cóż
Poszerzę łopatą

Oto my – tej ziemi sól
Sprężeni w wyskoku
Nawet przed roszadą ról
Stajemy nią w oku

Dobrze będzie, zatem wszak
Tylko, gdzie nas nie ma
Toteż jak zadziałać wspak
By wykiwać schemat?

Wiem już, chyba… szukać trza
Koją mnie dopingi
Morda w kubeł! Wszyscy sza!
Grajnduję czejsingi

Tommy Gun
Tommy Gun
Wiersz · 4 marca 2010
anonim
  • born
    i takiego Cię lubię... słodko - gorzki (nie mylić z mdłym filmem)... sprawny żart, pointa co trzecia strofa i zaduma na końcu... pozwól, że zacytuję Kaczmarka: "warto było czekać..."

    · Zgłoś · 14 lat
  • ew
    no a ja.. starym zwyczajem tylko pozdrowię. Ty wiesz czemu:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    H E...H E...H E... Też byłem mgr'em.Ps. Na lejbera tu noł czens, anskildów nie nada, das łork permit mejkesens? Czas na Londyn spadać. Prawdopodobnie za parę m-cy, może się stykniem jakoś. Pozdr. :-)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    lekki, swieży, bez-wysiłkowy well done !

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ''Rwał mnie możliwości smak
    Wcale się nie chwalę
    W Anglii ja nie byłem wszak
    Chyba tylko drwalem'' - ja też, ja też!! :D
    Nagrać to! Okrasić gitarką i będzie świetna piosenka. :D
    Well done!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    ja tak sobie myślę, że powinieneś zebrać lud i stworzyć wywrotowy kabaret ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz

    · Zgłoś · 14 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    do kabaretu panie to j chętniej jak do poezji- wszak w takowym się urodziłem i wychowałem:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tommy Gun
    Hej, Grześ!
    No to jednego już mamy!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    dziękuję Tomku ! pocieszyłeś mnie, nie ma co. takie słowa to najlepszy prezent :]
    a co do wieku- czuję się stara, ale ponoć im więcej lat , tym bardziej młodość czaruje :)
    pozdrawiam!

    · Zgłoś · 14 lat
Usunięto 2 komentarze