Arles

Jacek

kup pan poezję
najtaniej u nas
najwspółcześniej

 

my się bić o Mickiewicza
nie
i o Kanta
nie
i nie
bo

 

posągi dziś się
w styropianie dłubie
i ciosem
im usta odłupuje

 

a ręce dłuto
tnie
i serce co
wstyropianwzięte
i co oczy
zakleja

 

dziś cisza wieje
bo echo się
kłaniać zaczęło
zza i za
i się puszczać

 

trza

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek
Jacek
Wiersz · 9 marca 2010
anonim