kostucha zaprasza
do białego tanga
wybraniec nie odmawia
przecież musi odłożyć kosę
taka myśl w nim długo potańczy
tworząc parę z odciętą głową
w ostatnim dniu karnawału
nitjer
nitjer
Wiersz
·
9 marca 2010
-
Kasia Czyżewskaciekawa metafora oszukania losu.ale i oszukania przez los. pointa zaskakująca. zastanawia mnie szyk w "taka myśl w nim długo potańczy"? "taka myśl długo w nim potańczy"?
-
Anonimowy Użytkownik"Siódma pieczęć" - film mi się przypomniał. Tekst powyższy: krótki, konkretny, surowy. Ironia obustronna.
-
nitjerDziękuję Państwu za zainteresowanie moim tekstem i przedstawienie swoich wrażeń. Być może jestem w błędzie, ale szyk wyrazów zarówno w Pani wersji Pani Kasiu, jak i w mojej - wydaje mi się na równi akceptowalny.
-
Kasia Czyżewskanie przeczę:)