Literatura

za-pamiętany (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

jak dziecięca nadzieja na grzech

tak się na nas życie uparło

wszystko można podzielić na trzech

no a reszta niech będzie za darmo

 

 

dzień się skrada jak każdy złodziej

i na wczoraj szuka alibi

ktoś tam umarł ktoś się urodził

i nikogo to jakoś nie dziwi

 

wszystko płynie i nawet kamień

tonącemu potrafi się kocić

delikatność na srebrnym rydwanie

odjechała na rynek staroci

 

może będzie na dusze wyprzedaż

i odkupisz jakąś od ręki

bo i ludzi i szczęście trzeba

pozamykać we własnej pamięci

 

 

jak dziecięca powaga na śmiech

tak się na nas kostucha uparła

wszystko można wytrzeć o pech

no a resztę zwalić na farta


dobry+ 4 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
oli 11 marca 2010, 18:44
może będzie na dusze wyprzedaż
i odkupisz jakaś od ręki - uciekł ogonek?

K.Nosowska śpiewała kiedyś o kupowaniu wspomnień. ;)



Przyjemnie się czyta. :)
born
born 15 marca 2010, 11:01
Jak u Ciebie z pisaniem melodii? Z odpowiednimi dźwiękami potrafiłbyś rozbijać witraże.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 17 marca 2010, 20:26
przepłynęłam. cosik sobie zapamiętałam.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 18 marca 2010, 15:53
sprawnie, melodyjnie
przysłano: 11 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca