Kiedy spacerowałem, zobaczyłem ptaka.
Pomyślałem, że też mógłbym pofrunąć. Wtedy
spojrzałem na ręce i nogi i uświadomiłem
sobie, że różnica między ptakiem a
mną jest co najmniej tak zasadnicza
jak ta między strachem a wolnością.
W żyłach ptaka płynie lot - w moich
myśli ciężkie przynajmniej tak,
jak grawitacja.
Kiedy spacerowałem, zobaczyłem ptaka." - erotoman jeden :P
Inna sprawa, że ptak również nie uleci dalej niż uleci. Musi wracać na ziemię, od czasu do czasu. Ptak: musi od czasu do czasu, a człowiek: od czasu do czasu może (polecieć).
"W żyłach ptaka płynie lot - w moich
myśli ciężkie przynajmniej tak,
jak grawitacja."
Serdecznie.................................