wszechobecny (eci poeci)

Grzesiek z nick-ąd

za siódmym niebem na dworcu
mieszkali państwo Petowie
on wypalony do końca
ona zdeptana w połowie

gdyby nie suma wydarzeń
prywatne mieliby światy
on w królewskim rozmiarze
a ona w cenie bogatych

nikt tu nie chce pamiętać
jaką bywali pokusą
ona spalona od święta
on nabytym przymusem

banalni jak całe jestestwo
nie mieli czasu na życie
dla ludzi są tylko resztą
błędem z corocznych rozliczeń

popiołem zostaną po sobie
chwilowym nalotem na ustach
bo dla nich bóg to był człowiek
co kochał i płakał do lustra

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 13 marca 2010
anonim
  • Justyna D. Barańska
    piękna paralela, Grzesiu :) no i zawsze bogiem staje się ktoś potężniejszy, a jednocześnie uzależniony od swojego tworu. "człowiek" brzmi dość ogólnie, ale wystarczy spojrzeć na tytuł, po którym wiadomo, że wcale nie chodzi tak o wszystkich ludzi.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    naprawdę b. dobry wiersz , pieknie sie czyta i można sie przy nim zatrzymać na dłużej i podumać

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    vogue. esencja. i to rozpisanie na dwoje.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    nieźle z tymi fajkami

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Już to dzisiaj gdzieś czytałam. ;) Lansujesz się chyba na wszystkich możliwych portalach... ale tak trzeba jeśli chce się mieć czytelników. :)

    Trafia, jak zwykle zresztą. Czekam na następny.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    cz ja się lnsuję? sam nie wiem
    niewątpliwie jednak zaspokajam swoją próżność mimochodem zbierając rady i doświadczenia:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    gdybym ja pisała takie wiersze, też bym się lansowała :)
    puenta jest mistrzowska, w ogóle, mistrzowskie!

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Oj Grzegorzu, trafiłeś bardzo mocno. Pozdr.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    i ja pięknie dziękuję za taką poezję;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    dokładam się do słów kropki, piękne! pozdrawiam.

    · Zgłoś · 14 lat
Wszystkie komentarze