ten stuk w wieko trumny
matki piach zmieszany
z wiarą grzech uciekł
bólem przez palce
z rozgrzanej fajerki tego rodzaju
blizny pozostają
na zawsze łatwiej pogrzebać
matkę z włóczki boga bez głowy
niż obraz z drugiej strony
powiek tysiące ciernistych
łez nie zmyją braku
słowa wypowiadane do kamienia
smakują wiatrem
do nikąd
smutny dobrą treścią.
Pozdrawiam.
matkę z włóczki boga bez głowy
Pozdrawiam