tu będzie słoneczna kuchnia miejsce erupcji i zachodzenia do lodówki
posiłki przy zgaszonych po dniu nerwach połączą nas w pantomimiczne grono
zagrożone za częstym nie i tak ma być…! ale jednak rozpad jest i będzie tabu
a lepsze chwile przy herbacie z maliną będą nam wiosnę przedłużać i ciszę
salon zawsze otwarty na ludzi żywych i tych na wpół
wypełnimy Chrystusem… tym z Kany
i świadectwem z czerwoną pręgą która nas dzieli
na mężczyznę o sztywnej szyi i kobietę o twardym sercu
będziemy mieli wielu kumpli pachnących działkami
i wrogów cuchnących master cardem
taki jest mój pyszny plan