Tak się zdarzyło przypadkiem
zobaczyłem na wystawie sklepowej
nową serca wybrankę
Od początku wiedziała
że jest mi pisana na żonę
Przez żołądek do serca jednak
droga tylko w jedną stronę
Toteż z miłości szczerej do mej
przyszłej żony
nie zjadłem jej.