Muzyka zupki chińskiej.

Mariusz

Tak się zdarzyło przypadkiem

zobaczyłem na wystawie sklepowej

nową serca wybrankę

 

Od początku wiedziała

że jest mi pisana na żonę

 

Przez żołądek do serca jednak

droga tylko w jedną stronę

 

Toteż z miłości szczerej do mej

przyszłej żony

nie zjadłem jej.

Oceń ten tekst
Mariusz
Mariusz
Wiersz · 17 marca 2010
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    Dla mnie za mało na wiersz.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Mariusz
    Hej, powiedz co proponujesz zmienić. pozdrawiam.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Hej! Witam! Jesteś pewien, że tak to chcesz zostawić? Bo ja nie mam pewności czy to miała być fraszka czy ...Tak ni z tego ni z owego przypomniał mi się utwór Nosowskiej z Jej pierwszej solowej, "Pani Pasztetowa". Poczekam na kolejne Twoje teksty. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 14 lat temu