przy-kazanym

Grzesiek z nick-ąd

prawda to taki margines
można przeczytać zakleić
czas jak to czas dalej płynie
a człowiek pije z nadziei


wychodząc z domu za ogniem
kamienne dostali tablice
taki puchar przechodni
z wyrytym sposobem na życie

i wszystko stało się lepsze
śmierć zamieniła się w pamięć
i nawet świeże powietrze
zostało im darowane

nie po to żeby oddychać
lecz żeby za to dziękować
bogom potrzebna jest pycha
ludziom ta druga połowa


prawda to taka pokuta
która wraz z nami umiera
jeżeli raj jest to tutaj
jeżeli wierzyć to w teraz

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 17 marca 2010
anonim
  • Rita
    przedostatnia - prawda to najprawdziwsza :)

    co do raju tutaj, to zdania są podzielone, ale dobrze by było, gdyby tak bylo:))

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    "prawda to taka pokuta :" bardzo mi sie to podoba ! ..tak.. prawda jest często bolesna, i czasami umiera z człowiekiem . Dużo prawdy w tym przy-kazanym, refleksyjnym wierszu . Pozdrawiam

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Masz ostatnimi czasy wybitną zdolność oddawania w wierszach tego o czym sam myślę...Rozważam.
    "Nie i: wierzę - taka ulica".Pozdr.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dla mnie bardzo dobry tekst i mocno trafia. Pozdr.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "nie po to żeby oddychać
    lecz żeby za to dziękować
    bogom potrzebna jest pycha
    ludziom ta druga połowa"


    Zatem Gregor, cóż mogę ponad to, że................................jest wiersz

    · Zgłoś · 14 lat