już pora na "ogrody warzywne"

Robert noszczyk

dylemat istnienia próżności

i kolokwializm tych myśli

absurdalny cykl monotematyczny

i wyższa inteligencja marmurowej płyty nagrobnej


dzień po dniu

czeka...


przeszłości ogień który już dogasa

wciąż mdli i mdli

nie dogaśnie?


zgaga


czeka...


spowolniona nadziei wskazówka budzika

krępuje zniewolone nostalgiczne ciało

całkowicie oddane kosmatej idei twórcy

skompresowanej w jeden olbrzymi spazm


zanik kontrowersyjnej kontemplacji

brak jakiejkolwiek komunikacji

w pofałdowanej przeszłością pamięci

co raz większe erupcje szarości


czeka...









Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 18 marca 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "co raz większe erupcje szarości" ......................"coraz"

    a tekst..................................p...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Robert noszczyk
    dziękuję bardzo i proszę o jeszcze...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    nie potrafię skomentować , bo nie pojmuję tego wiersza, sorry .
    "spowolniona nadziei wskazówka budzika " (dobre) + "przeszłości ogień który już dogasa , a więc coś się kończy, ale wskazówka jeszcze się rusza , więc, może ten budzik zadzwoni ! obudzi !
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 14 lat
  • Robert noszczyk
    przepraszam ale czy muszę tłumaczyć o co tutaj chodzi...chyba raczej wiersz jest nie trudny do interpretacji...po prostu człowiek a w tym wypadku - twórca - twórca czegokolwiek zaczyna zapominać - czyli co - czyli A...r i kropka...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    nie musisz tłumaczyć ..ale dzięki i dobrze cię usłyszeć i już ..pzdr,

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Zapętlone to jakieś. Przekaz tonie w słowach. Są i ciekawe momenty, ten z płytą nagrobną na przykład.

    · Zgłoś · 14 lat