Literatura

. (wiersz)

Romanowa

Z dedykacją dla przyjaciela Michała.

Naiwni kłamcy
Odnalezieni
Na dnie nieba.
W kącie, gdzie Bóg
zagląda od święta.
Wyczerpani nadzieją
syntetycznego zbawienia.
Siedem razy powtórzyłeś
Jaki jesteś.
Siedem razy potwierdziłam.
Utopijni,
Zbłąkani,
Szczęśliwi.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 24 marca 2010, 19:52
zapis nie przekonuje. pomysł bardziej. proponuję do pracy nad formą.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 30 marca 2010, 14:17
Mnie też zapis się nie podoba. Bo się robi coś na kształt listy zakupów.
przysłano: 22 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

Naga flora
Romanowa
...
Romanowa
Rozłączenie
Juliusz Słowacki

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca