dla G.
na obcych kartkach oglądam cudze wspomnienia
pachną jeszcze farbą drukarską
strona po stronie
wzruszyły mnie
opowieści o czyichś
wyspach Bergamutach
wypalonych papierosach i
obcych udach
a jakaś kropla
skorodowała złocenia okładki
Dalej jest już ok, a druga zwrotka nawet ładna, ale przegadana. Sporo już było o łzach uciekających spod powiek.
U mnie była wtedy trzecia! :D
To ja teraz grzecznie poczekam na zmiany albo nowy tekst. :)