Mchuje

Paweł Lewandowski

krokiem łgarzy

i metalicznego stolarza

co grał na skrzypcach nadziei

a my wtedy spadaliśmy

 

już bez skrzydeł

bezbronnie

mimo snów burzy

patrzyliśmy tak jak za pierwszym razem

 

z chwilami zdrady

i mchem po muchach w nosie

Oceń ten tekst
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 30 marca 2010
anonim
  • Kasia     Czyżewska
    abstrakt. mnie nie zatrzymuje. brak spójności. pojedyncze kadry + te skrzypce nadziei... jedynie pointa. ale to za mało. nie tym razem.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Zachwycać, to mnie jakoś nie zachwyca. Pod koniec ładna próba zabawy słowem, z tym mchem i muchami.

    · Zgłoś · 14 lat temu