po com cię czytał panie Julianie
po coś głupiego rozkochał w poezji
tej przestarzałej bo rymowanej
tej w dobrym rytmie więc bez finezji
po coś pisał te Kwiaty i Bale
tak głęboko słowami pod żebra
że dla innych czasu nie miałem
a jak miałem to mogłem ich nie znać
po co ciebie wydali Krzysztofie
z tą młodością nieludzko dojrzałą
że po każdym wersie czy strofie
wciąż durnego mi życia za mało
i wciąż szukam radości w melodii
codziennego zadość czynienia
dla nie moich przewinień i zbrodni
z nie mojego na sercu kamienia
choć niewiele znam wierszy na pamięć
wszystkie tętnią we mnie i żyją
więc dziękuję Krzysztofie Julianie
za tę miłość do rytmu i rymu
za prostego słowa niezwykłość
za niezwykłą słowa prostotę
cóż że rymom się dawno przekwitło
skoro mają swojego idiotę
kapelusz do rymu
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
30 marca 2010
-
Tomasz SmogórBaczyński i Tuwim?
-
Grzesiek z nick-ądano ano
-
Justyna D. Barańskaa chciałam dać taki sam komentarz jak Tomasz xD
-
jerzykujasDobre rymy nie są złe.Sam mam pare takich na zapleczu,ale sie boję zapodać,bo to różnie jest.Gratuluję odwagi..no i wiersza oczywiście.Ocenka dobra.Pozdro
-
Grzesiek z nick-ądpanie i-erzy.. odwagi w rymowaniu mi nie brak od 300 wierszyków... sęk w tym że w czasach jakie mamy dla poezji zawsze będą tylko wierszykami
-
jerzykujasNo toś mnie pan przekonał.Dam jeden.Niech mnie zniszczą :)