Biedni europejczycy patrzą na tożsamość

Sorteci

Czujemy przecież, że nie wszystko było

pomocą: noclegiem, pieniądzem, żywnością

(cenzura wreszcie przejrzała grę

aluzji). Pomoc rozumiemy przy tym nie jako

chęć, lecz wybór przeżycia dnia

o kilka lat. W okolicach Europy

kręciła się tożsamość. Tam będziemy mieli

potomków z wielu miast państwa podziemnego.

Sorteci
Sorteci
Wiersz · 2 kwietnia 2010
anonim