Bolące

palukse

Bolące ...

zaśniedziałe lato
przestarzały świt
ciepły powiew wiatru
przynosi na myśl mi
zapach ...
...dziewiczej krwi
dziewicze ukłucie palca

dziewiczne krwawienie
dziedziczne choroby
dziedzic pan
dziedziniec krawężnik i trotuar
na nim karta zapisana drobnym drukiem
i napis : kogo posądzić mam o minionych lat czar ?
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 7 głosów
palukse
palukse
Wiersz · 15 stycznia 2001
anonim